Amerikanske Lista

DSC_0285
Men's corner, Trunken. Alle fotos: Elisabeth Aline Hansen
tidemann
Jan Jørgensen, Lista Amcar Club
DSC_0187
Trunken, Brooklyn Square
_DSC0152
Christina på Trunken
amcar%20001
8th
8th Avenue Bar and supperclub
festival%20logo

Route 8 - sightseeing løypa på Lista

route8%20tett%20tett

Amerikanske Lista

Har du en liten del Amerika i hjertet ditt, gode minner derfra eller rett og slett lyst til å oppleve noe gøy og annerledes? Welcome to «Det Amerikanske Lista»!! Her ute på Lista-halvøya har vi en lang historie med utvandring til USA, og det spesielle var at så mange kom hjem igjen til Lista, med minner og ting derfra. Etnologen Siv Ringdal har belyst dette i bøkene sine, «Det amerikanske Lista - med 110 volt i huset» og "Laupskaus Boulevard", samt utstillinger hun har laget om temaet. Hun har på denne måten dokumentert en viktig del av Listas historie som vi nå har bygget videre på.
I det daglige kan du oppleve mye av dette på Brooklyn Square i Vanse, som er den første offisielle «Amerikanske» adressen i Norge. På 8th Avenue Bar & Supperclub og Amerikabutikken Trunken. Her kan du kose deg med Coney Island Burger eller en Big Red Kaneltyggis om du føler for det ;-)
Hvert år arrangeres det "American Festival" Last Weekend in June i Vanse med Street Parade, amerikanske biler, matkonkurranse, Street Dance, Gospel Brunch & lots more fun!
På Lista finner du også Lista Amcar Club som har sitt Clubhouse «Farmen» på Vere, og medlemmene er stadig å se i sine dollarglis kjørende rundt i distriktet.