Offisiel webside for Farsund og Lista Handelsstand

avis
fb
trunken
expert
nordea
rederiet

Severdigheter

Pennefeltet

3000-ar
Her kan du studere 3000 år gamle hellesristninger. Dette er samtidig et vakkert sted og en fin rasteplass. I klart vær er solnedgangen storslått.

Badehuset

badehuset
Badehuset i Farsund ligger i gangavstand fra sentrum. Det ble bygget i 1890 og har siden da vært flittig brukt av byens innbyggere og turister. Under krigen ble det totalt ødelagt, men ble bygget opp igjen i 1954. Anlegget er todelt: På den ene siden er det en liten badestrand med grunt vann for de minste. Den andre delen er beregnet på de som kan svømme . Selve huset har toalettanlegg og omkledningsrom. Stupetårnet er 10 m høyt.

Husan

Husan
Grunnleggeren av Farsund by, Jochum Brinch Lund tegnet og bygget denne vakre bygningen som bolig for sine to sønner i 1801. Siden har Husan vært med på selskapeligheter og katastrofer, branner og ombygginger i takt med byens historie.  Husan er i dag Farsund kommunes administrasjonsbygning, med kontorer, kommunestyresal og festsal.

Byparken

000025
Parken er nedenfor kirken og fremstår som en grønn lunge med fine benker og lekemuligheter for barn. Her er det også et minnesmerke for sjøfolk som forsvant på havet og aldri fikk en grav.

Vestersiden

normal_Vestersiden
Vestersiden ligger på baksiden av Husan. Denne gamle bydelen var arbeiderstrøket i Farsund, og ble ikke rammet da byen brant.

Lister Videregående Skole, avdeling Eilert Sundt

normal_Solnedgang_ved_Eilert_Sundt_VGS_0825
Skolen er oppkalt etter samfunns- og kulturforskeren Eilert Lund Sundt, som var født 8. august 1817 i Farsund. Under 2. verdenskrig ble skolen okkupert av tyskerne og all undervisning ble flyttet til andre steder i byen. Fram til 50-tallet var alle byens skoler samlet i den gule bygningen på Hauen. Hovedbiblioteket i kommunen, samt aula og underjordisk idrettshall, finnes i påbygget til skolen som stod ferdig i 1999. På biblioteket er det gratis tilgang til internet.